Wil jij meer weten over de fabricatie en grondstoffen van bier? Wil jij meer weten over de wetenschap achter de fabricatie van bier? Wil jij meer weten over de grondstoffen van bier? Wil jij meer weten over het technische brouwproces?

Ben je brouwer, aspirant brouwer, Zytholoog, biersommelier, student fermentatie, brouwtechnieken, chemicus of biochemicus... dan is de opleiding op je lijf geschreven.

Omvang lessenpakket: 4 lessen * 3 u = 12 contacturen + 2 u examen + 6 u studietijd. Totale studietijd = 20 uur

Instapcompetenties: Geen, maar een goede voorkennis van chemische en biochemische inzichten in het brouwproces is gewenst. Het certificaat biertaster opleiding is aanbevolen, bij het volgen van de cursus.

Richtprijs: tijdelijk 349 € i.p.v 399 € p/p

Inclusief: laboproducten, brouwproducten, 1 jaar licentie Bapas software, cursusbieren, cursusmateriaal, Bierkenner certificaat en btw.

Docenten: Deze cursus wordt gedoceerd door topexperten (brouwingenieurs, doctors, en brouwers met jarenlange brouwervaring. De docenten worden vermeld bij de cursus data.

Locatie: De lessen gaan door bij verschillende partner brouwers. Het examen vindt plaats in de Bapas Beerpairing Academy.

Diploma: Certificaat Bierkenner. De cursist behaalt het certificaat als hij een score behaalt van 10/20 op zijn examen.


Concrete inhoud en finaliteit

  • Les 1 Grondstof water, adjuncts en kruiden
  • Les 2 Grondstof mout
  • Les 3 Grondstof gist
  • Les 4 Grondstof hop

Theoretisch schriftelijk examen


Voorlopig geen cursus gepland.

B2B – Bierkenner bedrijfstraject – enkel op aanvraag

Prepareer je equipe zodat ze 100 % klaar zijn, om jouw klanten een onvergetelijke bierbeleving te geven. Bedrijven, brouwers, bierfirma’s, ... kunnen gepersonaliseerde spoedcursussen biertaster, bierkenner, bierpairing master en bierschenker intern te organiseren.

De cursussen zijn speciaal geschikt voor personeel dat rechtstreeks in contact staat met de klant. Ook administratieve, operationele en commerciële werknemers zullen op een positieve wijze erg veel productkennis opsteken over jullie biergamma.

Je kan bijvoorbeeld een spoedcursus van 8 uur, bij jou in de zaak of bedrijf als teambuilding organiseren. De momenten worden ingepland op afspraak en je kan ze spreiden zoals je wenst. De cursussen zijn bedoeld om de betrokkenheid van jouw personeel met jullie bieraanbod op leuke en leerzame te vergroten.

Vraag offerte