close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Gravad Lax met Hendrick’s Gin, Citrus, komkommersalade & Witheer

Gravad Lax met Hendrick’s Gin, Citrus, komkommersalade & Witheer
voor 8 personen
personen
gemakkelijk
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 500 gram verse zalm op vel
  2. 1 komkommer
  3. 25 gram platte peterselie
  4. 15 takken dille
  5. 2 el korianderzaad
  6. 50 gram zout
  7. 30 gram suiker
  8. 4 el Griekse yoghurt
  9. 1 el mierikswortelroom
  10. 2 el ricotta
  11. 1 limoen
  12. 1 citroen
  13. 1 pompelmoes
  14. 2 cl moutazijn
  15. 2 cl zoete rijstazijn (mirin)
  16. 4 cl Hendricks’ gin
  17. 1 el roze peper
  18. 4 sneden waldkorn
Bereiding
  1. Rooster het korianderzaad. Meng het fijn gemalen korianderzaad met de suiker, zout, roze peper, zestes van limoen, citroen, en roze pompelmoes. Verdeel deze mengeling gelijkmatig op de zalm. Besprenkel met sap van ½ citroen en 4 cl gin.
  2. Schik de zalm in een grote schaal met de zoutkant op een bedje van dille. Dek af met folie en zet een 2de kleinere schaal bovenop de velkant. Leg in de bovenste schaal gewicht om druk uit te oefenen. Plaats in de koelkast en laat 24 uur rusten.
  3. Snijd de komkommer met een mandoline in lange repen. Besprenkel de komkommer met de moutzijn en rijstazijn. Voeg nu fijngehakte dille en platte peterselie toe. Kruid af met zout en peper. Dek af en zet in de koelkast.
  4. Meng de ricotta met de mierikswortelroom en yoghurt. Kruid af met zout en witte peper.
  5. Toast 4 sneden waldkorn in de oven tot ze mooi krokant zijn.
  6. Neem de zalm uit de koelkast en verwijder zorgvuldig de marinade. Snijd dunne plakjes zalm en schik op de toast. Strijk wat saus op de zalm en werk af met topjes verse dille.
  7. Serveer de gravad lax met extra potje saus, toast, frisse komkommer salade & Witheer. Santé
beerpairing
beerpairing
De witheer van de Scheldebrouwerij is een mooi uitgebalanceerd fris witbier met florale citrus toetsen. We marineren de olierijke zalm in een zout zoete kruidenmengeling met citrus schillen, dille en koriander die goed aansluit bij het aromaprofiel. De frisse bierzuren snijden perfect door de olieachtige vis. Komkommer, gin en mierikswortel ondersteunen de smaakbrug tussen beer & food. Verfrissend lekkere Bapas pairing van fruit bloemen, frisse zuren en een hartig stukje verse zalm.
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept