close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Everzwijn paté met peperkoek, veenbessen, gemarineerde peer & Westmalle Dubbel

Everzwijn paté met peperkoek, veenbessen, gemarineerde peer & Westmalle Dubbel
voor 12 personen
personen
gemakkelijk
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 1 peer (type doyenné)
  2. 80 ml mirin of witte wijnazijn
  3. 6 sneetjes peperkoek
  4. 250 g everzwijnpaté
  5. 4 eetlepels veenbessenconfituur
  6. paar blaadjes mizuna (veldsla of witloof)
  7. 24 gezouten pistachenoten
Bereiding
  1. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  2. Laat de stukjes peer 20 minuten marineren in de mirin.
  3. Snijd de peperkoek in 12 gelijke stukken.
  4. Snijd de paté in stukken die zo groot zijn als de stukken peperkoek en leg ze erop.
  5. Haal de stukjes peer uit de mirin en laat ze uitlekken.
  6. Werk de peperkoek en paté verder af met een beetje veenbessenconfituur, blaadjes mizuna en stukjes peer.
  7. Pel de pistaches en hak ze grof.
  8. Werk de bapas af met de noten voor wat extra crunch.
beerpairing
beerpairing
De Westmalle Dubbel, dat is de winter en zijn typische kruiden. Het is bijna een natuurlijke reflex om bij dit bier dan ook voor wild te kiezen. De bereiding is een moderne, maar vooral eenvoudige versie van een klassieke wildschotel met veenbessen en peertjes geworden. Het peertje maakt een mooi aromabruggetje met het peer-kaneelachtige bieraroma. Een kwaliteitsvolle paté drukt het moutbitter lichtjes naar de achtergrond en zo krijg je een mooie balans tussen zout (pistache), zoet (veenbes, peer), bitter (bier) en zuur (mirin).
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept