close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Chocoladebrownie met peer, pistache-ijs, notenolie dressing & Kwak

Chocoladebrownie met peer, pistache-ijs, notenolie dressing & Kwak
voor 6 personen
personen
gemiddeld
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 6 miniperen
  2. 100 gram bruine suiker
  3. 50 ml citroensap
  4. 1 vanillestokje
  5. 50 gram bittere chocolade
  6. 80 gram boter
  7. 2 eieren
  8. 80 gram suiker
  9. 40 gram bloem
  10. 30 gram gehakte pistachenoten
  11. pistache-ijs
  12. 2 el vloeibare honing
  13. 2 el witte wijnazijn
  14. 2 el notenolie
Bereiding
  1. Schil de peer. Breng het water met de bruine suiker, het citroensap, de kaneelstok en het leeg geschraapte vanillestokje aan de kook. Leg er de peren in en kook op een zacht vuur mooi beetgaar (ongeveer 10 minuten). Laat de peren afkoelen in het vocht
  2. Verwarm de oven voor op 170°
  3. Smelt de chocolade op een laag vuur in een steelpannetje en roer er de boter door. Klop ondertussen de eieren en de suiker luchtig met een garde en meng dit onder het chocolademengsel. Voeg de gezeefde bloem toe. Hak de pistachenoten grof en meng ze voorzichtig onder het chocoladebeslag
  4. Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort hier het mengsel in of bak het mengsel af in een bakvorm. Laat bakken op 170 °C. De gaartijd is afhankelijk van de dikte. Er mag enkel bij het inprikken met een mes geen ongebakken cake blijven plakken. Haal de brownie uit de oven en wikkel hem in plastic folie. Dit zorgt ervoor dat hij niet uitdroogt bij het afkoelen
  5. Warm de honing met het leeg geschraapte vanillestokje heel kort op. Neem van het vuur en voeg de witte wijnazijn en de notenolie toe. Proef!
  6. Haal de peren uit het vocht. Snijd de brownie wanneer hij voldoende afgekoeld is in de gewenste vorm. Schik eerst een stukje brownie op een bord. Leg hiernaast de peer en het pistache-ijs en werk af met de dressing.
beerpairing
beerpairing
Dit delicate amberbier met zijn uitnodigende schuimkraag smaakt ietwat zoet met een boeket van fruit, karamel, vanille en nootjes. De afdronk is pittig en citrusachtig bitter. Dit bier past wonderwel bij een zacht en smeuïg uitlopend chocoladedessert. Het subtiele vanillearoma laten we ook in de dressing en de peer van de bapas terugkomen.
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept