Quiche met spinazie, honing, munt, geitenkaas & Palm Dobbel
8
personen
: gemakkelijk
: 35 minuten
Ingrediënten
- 5 cl olijfolie
- 1 rode ui
- 2 takjes rozemarijn
- 1 takje tijm
- 5 tenen look
- 200 gram jonge spinazie
- 150 gram verse geitenkaas
- 50 gram vers geraspte Parmezaan
- 4 eieren
- 10 cl room
- 2 el vloeibare honingpeper
- flinke snuif zout
- geroosterde pijnboompitten
- 1 citroen
- handvol munt
- Bladerdeeg.
Bereiding
- Leg het deeg in bakpapier in de quichevorm. Doorprik de deegbodem stelselmatig met een mes en bak hem gedurende 5 minuten af in een voorverwarmde oven van 100 °
- Haal het deeg uit de oven en draai hem op 180°
- Plet de look, snij de ui in ringen, verwarm de olijfolie en laat de ui en look er 10 minuten in zweten. Voeg er de fijngehakte rozemarijn en tijm aan toe
- Haal de look uit de pan en voeg de gewassen spinazie en grof gehakte munt toe. Vanaf de spinazie slinkt, sprenkel er het sap van een halve citroen over. Neem van het vuur en laat uitlekken. Verdeel het mengsel over de quichevorm
- Brokkel de geitenkaas in kleine blokjes over de spinazie. Klop de eieren met de room, honing, peper en flink wat zout op in een kom en giet dit over de spinazie. Strooi er de pijnboompitten over en bestrooi gul met Parmezaan
- Borstel de randen van de quiche in met een eigeelmelk en bak in 20 minuten af in een oven op 180°.
beerpairing
Goed geel bruin krokant gebakken quiche goudbruin sluit perfect aan bij het zoet moutige karakter van de Dobbel Palm. Gebruik geroosterde pijnboompitten om meer accent op de speciaal gebruikte mouten te leggen. Met honing accentueer je de zoete en fruitige ondertonen. Parmezaanse kaas en zout balanceren de bitterheid uit, en zo komt het bier nog zachter over. Citroen en verse geitenkaas zorgen voor een mooi zuurzoet evenwicht en frisheid. Santé