close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Paddestoelen risotto, walnoten, parmezaan & Duchesse cherry chocolat

Paddestoelen risotto, walnoten, parmezaan & Duchesse cherry chocolat
voor 4 personen
personen
gemiddeld
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. Risottorijst (300g)
  2. Kastanjechampignons (200g)
  3. Eekhoorntjesbrood (100g)
  4. Bouillon (1 liter, groente of kip)
  5. Olijfolie (2 el)
  6. Ui (1, fijngehakt)
  7. Knoflook (2 tenen, fijngehakt)
  8. Parmezaanse kaas (75g, geraspt)
  9. Walnoten (50g, geroosterd)
  10. Boter (50g)
  11. Verse tijm (1 takje)
  12. Zout en peper (naar smaak)
Bereiding
  1. Verhit de olijfolie in een pan
  2. Voeg de ui en knoflook toe en fruit tot ze zacht zijn
  3. Voeg de risottorijst toe en bak even mee tot de korrels glazig worden
  4. Voeg geleidelijk de bouillon toe, een soeplepel per keer, en roer door totdat de rijst de bouillon heeft opgenomen
  5. Herhaal dit totdat de rijst gaar en romig is, ongeveer 20 minuten
  6. Voeg de paddenstoelen en tijm toe halverwege het koken
  7. Voeg de boter en Parmezaanse kaas toe en roer door voor een romige textuur
  8. Breng op smaak met zout en peper
  9. Garneer met geroosterde walnoten en extra Parmezaanse kaas.
beerpairing
beerpairing
Dit gerecht past uitstekend bij "Duchesse Chocolat Cherry" vanwege de romige textuur en aardse smaak van de paddenstoelen, die mooi combineren met het volmondige en licht zure karakter van het bier. De walnoten versterken de rijke aroma’s van het bier en bieden een subtiel contrast met de zoete toets van de risotto. Nutri-score: C Eco-score: B
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept