close
  • Zwart
  • Tripel
  • Lager
  • Roodbruin
  • Spontaan
  • Blond
  • Fruit
  • Tarwe
  • Hop
  • Amber
  • Bruin
  • Zwaar bruin

Geitenkaas twister, met kruiden, sesam, groene paprika dip & Delvaux blond

Geitenkaas twister, met kruiden, sesam, groene paprika dip & Delvaux blond
voor 12 personen
personen
gemakkelijk
niveau
duur

Ingrediënten
Bereiding
Ingrediënten
  1. 2 rollen bladerdeeg
  2. 125 gram geitenkaas
  3. 25 gram verse kruiden (tijm, peterselie, Rozemarijn, basilicum, munt)
  4. 1 ei
  5. sesamzaad
  6. 1 groene paprika
  7. 3 el Griekse yoghurt
  8. 1 cl witte wijnazijn (sauvignon blanc)
  9. 2 cl olijfolie
  10. peper en zout
Bereiding
  1. Leg de groene paprika in onder een hete gril. Draai hem regelmatig tot overal gelijkmatig zwart gekleurd is. Haal hem uit de oven steek hem in een plastic zak gedurende 2 minuten. Haal hem uit de zak en schraap de zwarte schil met een mes
  2. Bestrooi je werkblad met bloem en leg daarop het 1ste vel bladerdeeg. Beleg het deeg op de bakplaat met geitenkaas en smeer deze gelijkmatig open. Hak nu alle fijne groene kruiden en strooi deze over de kaas. En leg het 2de vel bladerdeeg op het belegde deeg. Leg het deeg op een bakpapier
  3. Bestrooi de bovenzijde met een beetje extra bloem en rol met de deegrol uit in alle richtingen. Snijd eventueel de ,randjes weg tot een mooi rechthoekig deeg. Snijd dunne repen verticaal van ongeveer 1.5 cm breed. Draai per reep de bovenkant een slag naar links, de onderkant een slag naar rechts
  4. Klop het eigeel los met een klein scheutje melk. Strijk de twisters in met het eigeel en bestrooi ze met sesamzaad. Bak de twisters in een voorverwarmde oven van 170° af gedurende 15-tal minuten
  5. Doe de groene paprika stukjes, olijfolie, witte wijnazijn in de blender en mix glad. Doe de groene paprika pasta in een potje, snuif peper en zout. Meng er nu de dikke Griekse yoghurt onder, proef en kruid bij indien nodig.
beerpairing
beerpairing
De groene paprika gaat mooi in interactie met delicaat Sauvignon blanc aroma, met citrus en banaan. Het panel van specialisten was unaniem, de groene paprika brengt om een of andere mysterieuze manier de aangename typische fruitige flavour in het bier meer naar voor. Bij de ontwikkeling van de Bapas hebben we bewust deze troef nog verder uitgespeeld door te werken met een sauvignon blanc wijnazijn waardoor de smaakbrug nog intenser wordt.
Reacties:
Alles weten over bier en eten
Bestel hier het bapas boek
Bestel hier het bapas boek
Deel dit recept