BEERPAIRING MASTERCLASSES
Deze inspirerende opleiding is uniek in de wereld en gebaseerd op de didactisch onderbouwde ABC-beerpairing methodologie,
ontwikkeld door voedingsexpert en bierauteur Karl Van Malderen en het bier-expertisecentrum Delvaux.
Na het voltooien van de opleiding ben je in staat om bieren te analyseren, aangepaste food combinaties te ontwikkelen en degelijk onderbouwd beer &
food advies te verschaffen.
Je ontvangt het Bapas Masterclass certificaat waarmee je professioneel als ambassadeur aan de slag kan.
De Beerpairing Masterclasses worden georganiseerd in samenwerking met Syntra op verschillende locaties en tijdstippen. Voor gedetailleerde informatie en voorwaarden, download de Beerpairing Masterclass fiche.
Download
voor wie ?
Deze praktijkgerichte opleiding richt zich in eerste instantie tot personen die een
basisopleiding rond beer of food achter de rug hebben (koks, brouwers, zythologen, ...)
maar staat ook open voor al wie gepassioneerd is door beer & food of voor
wie een beer & food concept wenst uit te bouwen (horeca, bistro,
festival, ...).
programma ?
Het programma is opgebouwd uit 6 modules. Elke module is opgebouwd uit een theoretisch gedeelte
(algemeen en specifiek) en een deel praktijk.
Daarna duiken we de keuken in en dagen je uit om zelf creatief aan de slag te gaan.
Als afsluiter degusteren we en gaan we dieper in op de verschillende combinaties tussen bier en recept.
Schrijf je nu in
bier zoekt vis
-
Algemeen theoretisch gedeelte:
Beerpairing: een meerwaarde voor de eindconsument.
- Het gastronomisch potentieel van bier
- De ABC bierpairing methode
-
Specifiek theoretisch gedeelte:
we onderzoeken welke bieren
passen bij vis. Al proevende staan we stil bij diverse bierstijlen,
verschillende vissoorten, de invloed van kooktechnieken en het
gebruik van kruiden en sauzen.
-
Kooksessie, degustatie en nabespreking.
bier zoekt schaaldieren
-
Algemeen theoretisch gedeelte:
Basisgrondstoffen vanuit gastronomisch perspectief.
-
Specifiek theoretisch gedeelte:
We gaan door de taxonomie
van de schaaldieren. Wij gaan na welke schaaldieren
goed samengaan met bier en we leren over de chemie achter
de pairing. Wij vergelijken klassieke en moderne bereidingen
van mosselen, krab, garnalen, escargots en scampi's.
-
Kooksessie, degustatie en nabespreking
bier zoekt kaas
-
Algemeen theoretisch gedeelte: Degusteren en proeven.
- Smaak, aroma en textuur
-
Specifiek theoretisch gedeelte:
Wij leren je meer over hoe kaas wordt gemaakt, de verschillende
types kaas en de verschillende bierstijlen en onderzoeken
hoe je deze best met elkaar combineert en hoe de onderlinge
combinatie tussen kaas en bier de smaaksensatie naar een
hoger niveau tilt.
-
Kooksessie, degustatie en nabespreking
bier zoekt vlees
-
Algemeen theoretisch gedeelte: Bieranalyse en bierpaspoort.
- Balansgrafiek
- Pairing op basis van grondige smaakanalyse
> Smaken in bier
> Smaken in food
-
Specifiek theoretisch gedeelte:
We onderzoeken welke bieren passen bij gevogelte en wit
vlees, rood vlees of wild. We staan hierbij ook stil bij het gebruik
van kruiden en sauzen en de smaakinvloed van diverse kooktechnieken.
-
Kooksessie, degustatie en nabespreking
bier zoekt vegetarisch
-
Algemeen theoretisch gedeelte:
Hoe een bier & food menu opbouwen.
- Leren gerechten bouwen aan de hand van het beerpairing-wiel
- In 5 stappen naar het lekkerste bier bij je gerecht
-
Specifiek theoretisch gedeelte:
Steeds meer wordt er voor gekozen om minder vis en vlees te
eten. We staan daarom stil bij de vegetarische keuken die niet
alleen voortdurend aan belang wint en die naast producten van
eigen bodem ook expliciet gebruik maakt van ingrediénten uit
de wereldkeuken.
-
Kooksessie, degustatie en nabespreking
bier zoekt dessert
-
Algemeen theoretisch gedeelte:
De rol van het Belgische bier in de wereld.
- Bierstijlen
-
Specifiek theoretisch gedeelte:
Desserten worden doorgaans niet geassocieerd met bier.
Nochtans leidt de combinatie van bier met zoete nagerechten
vaak tot verrassende smaakexplosies. We leren je meer over
verschillende types chocolade en zoete desserten en hun verhouding
met verschillende bierstijlen.
-
Kooksessie, degustatie en nabespreking
Schrijf je nu in
-
Aanvullende informatie
-
- Minimum aantal deelnemers: 12
- Maximum aantal deelnemers: 20
- Cursisten brengen zelf hun degustatieglazen mee.
- Inschrijvingsgeld: 499 € voor 6 module's, inclusief bieren, ingrediënten en cursus.
-
Toelatingsvoorwaarden
-
- Deelnemen kan vanaf 18 jaar